dissabte, 22 de desembre del 2012

EL HOBBIT: UN VIATGE INESPERAT

Any: 2012 Gènere: Aventures País: Estats Units-N0va Zelanda Format: Color 3D
Títol Original: The Hobbit: An Unexpected Journey Estrena: 14 de desembre de 2012
Direcció: Peter Jackson, Andi Serkis Producció: Caroline Cunningham, Peter Jackson
Guió: Frank Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro Música: Nicola Piovani Fotografia: Andre Lesnie
Intèrprets: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Ken Stott, Graham, Cate Blanchett, Christopher Lee, etc.

Crítica:
El hobbit Bilbo decideix narrar les seves aventures de joventut, que van tenir lloc 60 anys abans dels fets explicats a El Senyor dels Anells.
Aviat sabrem com el mag Gandalf va pressionar-lo perquè acabés unint-se a una expedició de nans que pretenia recuperar els tresors robats pel drac Smaug.

El Hobbit: un viatge inesperat, és la primera part d’una trilogia cinematogràfica sobre el llibre El Hobbit; obra de l’escriptor d’origen britànic JRR TOLKIEN.
Tot i que originàriament s’havia pensat en Guillermo del Toro com a director, aquest fou descartat per problemes econòmics a la productora MGM, i finalment Peter Jackson posà en marxa el projecte l’any 2010 fent-se càrrec de la direcció del film.
El Hobbit: un viatge inesperat, també és la primera pel·lícula de la història rodada en 48 fotogrames per segon, a diferència del format estàndard, que es roda a 24-25 fotogrames per segon. En teoria, els 48 fps han de contribuir a augmentar la qualitat i el realisme de les imatges projectades.
El primer capítol de la trilogia de El Hobbit conserva el nivell dels seus antecedents més propers, és a dir: les 3 parts de El Senyor dels Anells.
Els 169 minuts que dura aquesta cinta (tràilers a part), ens permeten relaxar-nos al nostre seient (això sí, ben proveïts de coca-cola i de crispetes).
La història, tot i que costa agafar-li el ritme en un començament, aviat serà un espectacle ininterromput d’escenes d’acció i paisatges impressionants.
L’únic punt feble d’aquesta aventura probablement sigui la manca de personalitat d’alguns dels seus personatges, ja que enmig de tants nans un pot tenir la sensació que no acaba de saber qui és qui a banda del mag i el hobbit.
La veritat es que es troben a faltar personatges carismàtics com Aragorn, Legolas o Boromir...
Tot i això es tracta d’una pel·lícula dissenyada genèticament per a aquestes festes i, el que és millor, per a tots els públics.

De ben segur que El Hobbit no decepcionarà als seguidors de Tolkien ni als amants de les aventures carregades de nans, elfs, orcs i d’altres personatges mitològics.